Introduktion

Las Vegas, AR
USA sommeren 2018 - Rundtur nordvestlige USA
 
Denne dags etape er på 667 km - og går igennem noget af det mest ugæstfrie område i USA - først kører vi ned gennem dalen - tæt forbi Nordamerikas (bortset fra Alaske) højeste punkt Mount Whitney som er 4421 meter højt. Videre till Death Vallye der rummer der laveste punkt i USA 80 meter under havets overflade. Igennem en spøgelsesby inden vi om aftenen slutter i Las Vegas midt på the Strip
Dalen her er den sidste strækning inden Death Valley der begynder på den anden side af den bjergkæde som vejen forsvinder op over.
Nedturen mod Death Valley er lange lige strækninger med ufrugtbar landskaber. Her i området findes mange lukkede miner for mineraler og metaller bl.a Uran
Her imens vi kørte ned mod dalen blev vi pludselig overfløjet af en F35 jagerfly meget lavt og meget støjende. De bruger området til øvelses flyvninger og flyver ret lavt nede i dalen.
Death Valley er på afstand som en stor sø - men øjnene bedrager, det er mineraler i sandet der får overfladen til at ligne vand. Navnet har området fået på grund af de store tab nybyggeren led når de forsøgte at krydse dalen - tab både af menneskeliv, heste og kreaturer.
Udsigten fra vores lejlighed på 35 etage på Marriott's Grand Chateau
Vi skulle have boet i et almindelig hotelværelse, men de havde overbooket og var nødt til at opgradere os til en lejlighed helt oppe med super badeværelse og spabad, køkken og stue. Nå,  vi brugte den jo kun 1 nat - men rart at have plads nok. Hotellet ligger lige ved The Strip så i gåafstand til alt. Og som altid på hverdage meget billigt værelses koster under 700 kr for en nat.
Badwater Basin er der lavestliggende sted i Amerika - Vi befinder os 85,5 meter under havets overflade. På grund af varmen her fordamper al vandet ellers ville her have lagt en sø.
Her er altid meget varmt - i dag nøjagtig 50 grader celsius - man mærker det brænder på huden og sveden løber.
Area 51 - er et af USA mest tophemmelige områder, som ligger på østsiden af Death Valley - langt ude i ørkenen. Myten siger at det er her USA har fanget nogle Flyvende tallerkner og holder rummændene fanget.  I den bygning her holdes myten i live.
Til højre her er domhuset i spøgelsesbyen Rhyolite, som var en aktiv mineby med jernbane og masser af mennesker.
Da minen tørrede ud forsvandt alt - i dag er der kun tomme huse der.
Næste