Introduktion

West Yellowstone, MO
USA sommeren 2018 - Rundtur nordvestlige USA
 
Dagens etape er 511 km - og den første del er uden de helt store oplevelser, men turen går gennem de store vidder heroppe på højsletten.
Første stop i Yellowstone er Old Faithfull som cirka hver 91. minut er i udbrud døgnet rundt - året rundt.
Turen starter med lange lige veje og lidt bakker i horisonten, men efter nogle timer dukker Grand Teton bjergkæden op. Det er de sneklædte tinder som er smukke som et postkort. Bjergkæden står i Teton Nationalparken som vi besøgte på turen i 2008.  Vi ved at tæt på er bjergkæden endnu smukkere når man kører langs søen med bjergene spejlende sig i vandet.
Vi er nu kommet til byen Jackson Hole, som er byen ved den sydlige indgang til Yellowstone Nationalpark. Vi overnattede i byen i 2008. Hestevognen på billedet til venstre holder på torvet tilbyder ture rundt i byen. Og om aftenen er den i anvendelse ved et "dilligence overfald" som skuespiller med løs krudt i pistolerne gennemfører hver aften i sommertiden.
Herunder ses indgangen til byparken - som er bygget op af Elg gevirer. Lidt bizart men imponerende.
For at komme ind i Yellowstone sydfra skal man lige et smut ind i den nordlige del af Grand Teton Parken - de to national-parker støder op imod hinanden.
Billedet her lige til højre er taget på en af sletterne lige inden vi kører ind i parken og viser en folk bisonokser græsse på mar-ken.
Herunder skiltet der viser, at vi nu kører ind i verdens ældste nationalpark og en af de mest kendte - Yellowstone - Parken dækker et område som Sjælland og Lolland og Falster tilsam-men.
Vi skal overnatte uden for parken overnatningstederne der er derinde er udsolgt mere end et år frem i tiden.
Udbrudet starter langsom og kommer i stød der langsomt bygger op. Inden sidder folk med deres kameraer klar - sæt de ikke når det.
Selve udbrudet varer flere minutter og når en højde på mellem 30 og 55 meter. Et enkelt udbrud består af mellem 14000 og 32000 liter kogende vand.
Park rangerne regner ud hvornår næste udbrud er og skriver det på en tavle - en time før samles folk på pladsen rundt om.
Bygningen vi her er i er en af de største træ-bygninger i verden. Den aller største er dog hotellet et par hundrede meter her fra. 
Vi var her i 2008 og havde virkelig et par skægge oplevelser her.
Dels fik vi set at der boede egerne inde i bygningen de kom frem sidst på aftenen og samlede krummer op fra gulvtæppet.
Dels oplevede vi jo at strømmen i hele byg-ningen forsvandt og brandalarmen gik. Til venstre er Anna Marie er igang med at skaffe et par kopper kaffe. Det lykkedes.  I 2008 forsvandt strømmen jo imens vi købte kaffe netop der.
Neden under til højre ses receptionen hvor vi dengang fik udleveret nøglerne til vores hytte.
Vi valgte at besøge nogle af de mange termiske basinner der er i parken - den største og flotteste er Grand Prismatic Spring som har utroligt flotte farver. Solen stod meget lavt da vi var der og de flotte farver kommer knapt til sin ret men alligevel utroligt smukt der -  Der er en speciel lugt overalt i de områder - det kogende vand kombineret med svovl.
Der er anlagt gangbroer som man kan gå rundt på - og komme helt tæt på basinerne. Vandet er skoldende varmt der så det drejer sig om at holde sig på gangbroen.
Vores hotel i West Yellowstone hvor vi skal bo et par dage.
Al Westward Motel - lå lige ved indgangen til parken. Lige efter vi kom der trak det op med et vildt regnvejr - turde ikke bevæge os for langt væk der så meget regnede det - vi spiste på værelset, hvad vi kunne købe i det nærliggende su-permarked. Der var ingen morgen-mad på hotellet - men man kunne hente kaffe på en nærliggende tankstation
Næste