Introduktion

Cresent City, CA
USA sommeren 2018 - Rundtur nordvestlige USA
 
Dagens etape er på 444 km - for først skal vi lige et smut op nordøst på til Crater National Park, hvor vi tager en rundtur rundt om crateret der.
Dernæst tilbage samme vej. På grund af skovbrande i området kan vi ikke køre den anden vej.
Videre  sydvest ned gennem skoven - ind i Californien - gennem første del af Redwood Nationalpark og  til Cresent City
Udsigten fra vores hotel på øverste etage - ned over lystbådehavnene og Stillehavet i baggrunden.
Denne lækre restaurant lå lige ved siden af hotellet - vi fik pragtfuldt mad der, Vores servitrice - en ung studerende - havde danske aner - og ville vildt gerne besøge København.
Crater Lake National Park er en nationalpark i den sydlige del af delstaten Oregon i USA. Parken blev etableret i 1902, hvilket gør den til USAs sjette ældste nationalpark. Parken har et areal på 741 km². De vigtigste naturattraktioner i nationalparken er en caldera, der udgør resterne af den ødelagte vulkan, Mount Mazama som blev dannet for 7.700 år siden efter et udbrud og er fyldt med vand.

Søen er med en dybde på 597 m, den dybeste sø i USA, den næstdybeste sø i Amerika og nummer syv på listen over verdens dybeste søer. Kanten på calderaen varierer i fra 2.100 til 2.400 meter over havet. Den gennemsnitlige højde på selve søen er 1.883 meter over havet. Crater Lake har oftest en skarp blå farve, og har hverken til- eller afløb.
Turen rundt om krateret er 52 km lang og byder på masser af flotte udsigter. Vejret er utroligt flot men lidt køligt her i godt 2000 meters højde. Bemærk sneen der stadig ligger her på billedet til højre.
Redwood Nationalpark er navnet på en række store park-arealer i Californien. Parkerne har et samlet areal på 455 km² og bevarer 45% af den tilbageværende bestand af Reedwood træer, som er nogle af de højeste træer i verden. Det højeste træ i verden, Hyperion, er 115,5 meter højt og står  et sted i parkerne. Parkerne er med på UNESCOs verdensarvsliste.
Næste