Introduktion

Shady Cove, OR
USA sommeren 2018 - Rundtur nordvestlige USA
 
Dagens etape skulle have været på 498 km. bare lige op over Mount Hood og videre sydpå mod Shady Cove. Men en af de mange store skov-brande rasede få kilometer fra vores rute. På det sted uden de store muligheder for lige at køre udenom.
Aftenen inden havde vi kigget på det der på hotellet - set TV og set om brandene på inter-nettet og blev enige om ikke at køre den vej - istedet tage en lidt længere, men langt bedre vej op til Mount St. Helens vulkanen, og derefter direkte ned mod Shady Cove.
Vi startede ud på det - men så let skulle dagen ikke gå. Vi stod tidligt op - fik morgenmad på hotellet klokken 6.00 og var hurtigt på vej - efter 1½ times kørsel lyste alarmlampen i bilen og sagde at oliens smøreevne var under 1% og skulle skiftes. Vi kom ind til siden på en tank og kiggede i instruktionsbogen - den sagde omgående på værksted.  Vi fandt i navigationen den nærmeste Hertz biludlejning og kørte derind - Men damen der vidste da ikke hvad hun kunne gøre ved det - "Hvis du kan leve med at den lyser rødt - kan I da bare køre videre". Men det mente vi nu ikke var løsningen. Så ringede hun til en aller anden og sagde så at vi skulle køre ned til Portland lufthavn og der skifte bilen. Det betød altså at vi skulle gøre klar til at rømme bilen i en fart, og at vi skulle ind i ankomsthallen og i kø for at få en ny bil udleveret. Jeg tror klokken var næsten middag, inden vi var klar til at køre nordpå igen.
Den dag, som skulle have været en tur på 498 km, blev nu næsten dobbelt så lang, med 966 km - Og med massive bilkøer i Portland på vejen sydpå, tog turen samlet mellem 14 og 15 timer.

Vi kørte over Columbia River på denne bro "Bridge of the Goods", Den  er placeret på et smalt sted på floden og er kun 566 meter lang.
Huset på billedet overfor er hvor man betaler billet - Prisen på disse broer er ret simpel 1$ pr. aksel køretøjet har.
Bilen har givet alarm for motorolien og vi har fundet den nærmester Hertz udlejer.
Medarbejderen hos Hertz forsøgte, her til venstre, at resette olie kvalitets alarmen, men det lykkedes ikke.
Kør bare videre i 4 dage mere, sagde hun.
Det turde vi ikke og var så nødt til at køre 15 km mere tilbage til lufthavnene og der få bilen byttet.

Her til højre, kan man se, at vi er startet tidligt - klokken er 6:37 da vi er på farten - temperaturen er her allerede oppe på 22 grader celsius.
Vulkanen Mount St. Helen er den vulkan i USA der senest har været i udbrud. I 1980 gik den i udbrud og da toppen var blokeret sprang den siden væk så der idag mangler 400 meter i højden til den ene side. Der blev ved udbruddet dræbt 47 personer, 250 boliger ødelagt, 24 km jernbane og 298 km vej ødelagt.  Selve vulkanen var inden udbruddet 2950 meter høj - efter udbruddet er den idag kun 2549 meter høj.
Der er bygget et besøgscenter der, hvor man kan stå og se udover det landskab der blev ødelagt, men som idag langsom er ved at finde tilbage som et bevokset område.
Portland - Oregons hovedstad - med 650 tusinde indbyggere, var meget trafikeret der sidst på dagen. Vi kørte i kø meget langt stykke, blandt over broerne over Columbia River, Men også ud gennem de sydlige bydele til vi kom gennem Albany ca 100 km mod syd.
Endelig - her til højre skulle vi dreje af Highwayen og mangler nu kun små 35 km.

Lidt før vi var ved hotellet - kom vi forbi en farm, hvor der var ret så mange ildebrande inde i buskadset omkring gården - vi talte 4-5 brandbiler der holdt og slukkede.
Næste