Introduktion

Three Forks, MO
USA sommeren 2018 - Rundtur nordvestlige USA
 
Dagens etape er på 469 km - og vi starter nordpå fra Cody, skal op og ramme en Scenic Byway der hedder - Chief Joseph Scenic Byway som går op igennem Dead Indian Hill. Dernæste skal vi op igennem Beartoth Highway, hvor passet er placeret i godt 3.337 meters højde, inden vi kører ind i Montana - og finder Highwayen vestpå til den lille by Three Forks hvor etapens mål er Sacajawea Hotel.
Hotellet er opkaldt efter en indianer pige Sacajawea, der som stifinder og tolk hjalp Clark og Levis på deres kortægningsture i det vestlige USA omkring år 1800.
Nedturen fra højderne skete på vejen der slyngede sig med det ene smukke udsigt efter den anden - se slugten i klippen herover til venstre.
Dead Indian Summit Overlook er en noget forblæst rasteplads 2460 meter over havets overflade - en fantastisk udsigt i alle retningerer her på toppen.

Der løb en del egerne rundt heroppe, se billedet til højre)  tror de samler folks krummer og andre efterladenskaber op..
Efter Top Of The World området kravler vejen markant opad gennem hårnålesving. Sneen mængden langs vejen bliver højere og højere - Udsigten er helt fantastisk - men kan se meget langt heroppe fra mellem de sneklædte tinder.
Anna Marie måtte lige ud i sneen og mærke hvor koldt det var.
I forhold til bjergpas i Europa er vi her i Rocky Mountains oppe at køre på toppen af sletten - her en ingen dale at køre gennem kun den hårde vej over.
Da vi kom ned i dalen - skulle vi mod nord af Beartoth Highway - vejen her stiger kraftigt og snart var vi oppe i snedækket område. Området her hedder Top Of The World.
Vi krydser toppen af Beartoth Pass, der er beliggende i 3.337 meters højde og beginder nedturen.

Kort efter forlader vi Wyoming og kører ind i Montana. Inden vejen bugter sig nedaf i store trapper på bjerget. Se billedet herunder hvor man tydeligt ser vejen på de to hylder på bjergsiden.

Efter nedturen kom vi til byen Red Lodge - som var den 1. by siden vi forlod Cody for 3 timer siden. Vi spiste en dejlig frokost på en lille cafe på en travl hovedgade.

Vi drejede nordå der i Red Lodge og befandt os snart i et helt andet landskab med frodig græsklædte præriebakker.
I den lille by Three Forks ligger Sacajawea Hotel - som er et virkelig flot hotel med stil over. Vi blev modtaget som grever og fik et glas champagne som velkomst, inden vi gik på værelset. Hotellet havde to restauranter - den ene i den meget dyre gourmet klasse - vi spiste på den anden.
Morgen maden var på sengen - altså de bragte os en bakke med det man havde bestilt aftenen inden - Man skulle så bare lige selv smutte en etage ned for at hente kaffen.
Næste