24. juni 2008

Yellowstone NP - Old Faithfull

USA 2008 - Chicago til Los Angeles
Vi pakker, spiser morgenmad i en fyldt restaurant, men finder lige et bord undenfor. Kl.ca 7.40 kører vi ind i Yellowstone igen vi kører ind af West indgangen.
Efter nogle km. stopper trafikken pludselig op og kører i langsom skridtgang. Det er en flok Bisonokser der har fået sig et morgenbad i floden og nu vil tilbage til græsarealerne på den anden siden af vejen. De skråner i en lang række bare over vejen. Deres pels kan indeholde rigtigt meget vand - det sejler hen af vejen på går på.
Vi kører til Normans- Geyser basing.
Vi kørte videre til canyon Village- blev enige om at gå til vandfaldet nu, inden der kom for mange turister.
Vi kunne ikke komme til North Rim pga. vejarbejde, men South Rim kunne vi komme til.
Artist Point - udsigt til et vandfald med et fald på 93 m meget flot - Lower fall et lidt mindre vandfald men lige så flot.
Så kørte vi tilbage og op af den smukke bjergvej til NØ indgangen. Vi så lige en bjørn, kørte videre og så lige en bjørn mere.
Så vendte vi og så lige bjørnen på tilbage vejen. Vi har også set rigtig mange bisonokser, tilbage i 8 tallet og sydpå til Haydn Valley.
Der var rigtig mange bisoner - Ved fishingbridge østpå mod east indgangen.
Hen langs Yellowstone Lake, som er den største skovsø i USA så vi en hvid pelikan.
Vi spiste på en p-plads ved søen, men vi måtte have trøjer på, for der var koldt og blæste en del.

Så kørte vi mod West Thumb
Da vi manglede ca. 35 km fik jeg lov til at køre og Leif satte sig til at sove.
Jeg måtte selv køre over passet, men det gik jo ok. Så kom vi til Old Faithful -

Hold K.. hvor var der mange biler, og hvor skulle jeg lige køre hen. Kørte noget rundt for at lede efter en p. plads, til slut kørte jeg over en kantsten og parkerede oppe på noget græs.
Leif gik ind i receptionen og fik nøglen. Vi skulle bo i hytte, den havde nr.232 og lå lige over for toiletbygningen, det var jo lidt bekvemt.
Vi pakkede ud - gik op for at se Old Faithful, vi ventede i ca. 45 minutter men så sprøjtede hun også flot-flot-
Efter dette gik vi en lang tur rundt i området med geysere.
På tilbage vejen købte vi noget at drikke og hvilede os lidt. Så gik vi op på hotellet der var KÆMPE stort - Verdens største træ hotel - og meget flot. Da vi planlagde ture i vintermånederne forsøgt vi at få plads på hotellet. Men det vist sig at være booket flere år frem.
Så gik vi ud for at finde noget at spise. Vi spiste på Geysergrillen og fik burgere. Så gik vi i “Gift butikken” vi købte en kasket til Leif. Han har nemlig lidt ondt i hovedet, for meget sol, og ondt i fødderne, af at gå så meget.
Vi gik op i receptionsbygningen for at se den store geyser springe igen.
Vi fik den bedste vinduesplads, og medens Leif hentede kaffe kom Chip eller Chap løbende under mine ben. Så satte den sig tilrette så jeg kunne tage billeder af den.
Så kom Leif med kaffe og vi sad og nød udsigten.
PLUF sagde det så gik strømmen, men vi havde jo fået kaffe, vi var de sidste der fik, for uden strøm - ingen kaffe.
Så kom strømmen igen, men sammen med den gik brandalarmen i gang, men min elektriker sagde at sådan er det når strømmen har været væk, så vi blev siddende.
Pludselig kom kokke, tjenere, forretningsfolk trippende i lange rækker, og vi blev sørme også gennet ud.
Skidt vi satte os udenfor for at følge med i hvad der skete. Men efter et stykke tid måtte vi heller ikke sidde der, så satte vi os over på bænkene, så vi kunne se både Geyser og” Brand” så kom brandbilerne men vi kunne stadig ikke se noget brand.
Det var faktisk svært hvilket chok vi skulle følge med i.
Geyseren sprang. Vi gik en omvej hjem til hytten, alt personalet stod stadig ude i kulden. Og brandbilen stod der også stadig.