21. juni 2008

Gillette
Stod op kl. 6. Vi spiste morgenmad og forlod hotellet kl. 8.30
USA 2008 - Chicago til Los Angeles
Leif kørte til en stor Mobil tankstation, og tænk der kunne vi få lappet dækket. Dert kostede 16 dollar + vi gav 10 dollar i drikke-penge. Og kl. 8.30 kunne vi forlade Rapid City. Vi var glade og lettede for det var jo ikke sikkert at det havde været nemt at få lappet dæk en lørdag.
Jeg havde spekuleret meget på det om natten, men nu var alt godt.
Vi kørte ud af Rapid City ud i Black Hills Store flotte dale, grønne bakker.
Vi kørte af Nemo road til Nemo og videre til Deadwood. Vi parkerede bilen det kostede 5 dollar, men så kunne vi også parkere hele dagen.
Vi gik rundt i byen, som var en gammel guldmine by men som nu levede af turister. Det var ligesom i en gammel westernfilm med gamle træhuse, kasinoer, barer, og damer på første salen ( kun dukker)
Vi handlede ind i et supermarked.
Så kørte vi mod Spearfish, vi kørte på Spearfish Canyon Scenic Byway, en meget smuk dal langs vejen med masser af vandfald, vi fandt et bord og bænk og spiste frokost.
Så kørte vi til Sundance for at se banken, som Butz Cassidy havde røvet.

Så kørte vi mod Dewils Tower, vi kunne se den langt tid før, kæmpe klippe.  Der var ikke så mange mennesker som vi havde troet, vi parkerede og gik en tur rundt om klippen, ca. 2 km.
Historien er at nogle bjørne løb efter en lille indianerpige, hun hoppede op på en sten og rakte hænderne mod himlen, og så rejste klippen sig. Bjørnene skulle havde kradset og derved lavet de riller der er i klippen.
Vi skulle bo i Gillette som er en rigtig kulby. Masser af miner hele vejen rundt. man graver fra overfladen med store maskiner. Og kullet fragtes væk i lange godttog med flere hundrede vogne - 2 lokomotiver foran og 2 bagpå.
Kl. ca. 16.15 kommer vi til hotellet. Det er værelse hvor vi kan holde lige uden for døren.
Hotellet er lidt nedslidt at se på udefra - Poolen var heller ikke til så meget. men værelset var rent og pænt