5-6. juli 2008

San Francisco
Turen ind til San Francisco gik efter de første km. næsten udelukkende på 4 sporede veje. De sidste 130 km hang næsten sammen som en by.
USA 2008 - Chicago til Los Angeles
På broen over fjorden havde vi kig over mod fængslet San Quintin. Det kan ses her på billedet til højre ned mod vandet.
Vi havde planlagt at besøge Muir NP med høje træer. men på grund af fridag havde vildt mange andre fået samme ide. så det blev kun til en tur ned til indgangen - alt var stoppet med biler.
Id

Golden Gate broen er vel vartegnet for San Francisco - klimaet omkring den er meget skiftende, når tågen kommer rullende ind fra havet falder temperaturen meget - det blev isnende koldt.

Vores hotel lå på Lombard Street tæt på bymidten. Da vi kom frem var værelset ikke klar - så vi parkerede bilen og gik ud i byen til fods.
Gaderne er virkeligt stejle flere steder. Den her er Lombard street - når man går op af den og får lyt til en hvil, siges det at man bare kan læne sig frem - så stejl er gaden.
Billedet herunder er en nedkørsel som er så stejl at man har valgt at lave hårnålesving på den.
Byen trafikeres med de karakteristiske Kabel sporvogne. De trækkes af en wire der kører i et spor i gaden. Når sporvognen skal med, klemmes der bare sammen om wiren og vognen kører.
Alle de wirer trækkes fra et centralt sted i midtbyen - hvor der er adgang for interesserede.
Herunder - Husene på Alamo Square - som er et af SF mest fotograferede motiver.

På den årstid vi var der holdt sælerne vist sommerferie. Der var kun lige et par enkelte på pladerne herover.

Vi valgte at tage en tur rundt i byen i åben dobbeltdækkerbus for at se så meget som muligt. Der var vildt meget trafik, vi holdt i kø næsten hele vejen rundt.
I baggrunden det nedlagte fængsel Alcatraz. Det blev jo regnet for næsten flugtsikkert. I dag er der mange turistbåde hver dag der sejler derud.