1. - 2. juli 2008

Las Vegas
Vi kørte fra hotellet ved 7 tiden - opgav morgenmaden, da der var totalt fyldt med mennesker. Efter ca 50 km fik vi kaffe og toast med ost på en tank.
Vi kørte til Williams hvor vi kørte op på highwayen vestpå - efter et kort stykke drejede vi ind på den gamle Route 66 mod Seligman - Peach springs Hackberry og Klingmann. Byerne her er meget turistede og er det bedst bevarede sted på Route 66. Borset fra at en stor del af hotellerne og tankstationerne er lukkede kan byerne opleves, som dengang ruten var en af USA vigtigste veje.

USA 2008 - Chicago til Los Angeles
Vi valgte at køre videre på den gamle route 66 igennem byen Oatman. En gammel mineby hvor man bla gravede efter guld - man brugte æsler til noget at det grove arbejde dengang. Da minerne lukkede blev æslerne sluppet fri - og de har valgt at slå sig ned som "vilde" dyr i gaderne. Idag er byen en turistby med nær tilknytning til den nærliggende spilleby Laughlin der ligesom Las Vegas har bygget masser af hoteller og kasinoer. Byen ligger midt i den golde ørken som en grøn oase ved Coloradofloden.
På vejen ind mod Las Vegas så vi flere hvirvelstorme opstå ude på de store sletter. Tør græs og ham blev hvirvlet langt op i spiraler af vinden.
Vores hotel var hjemmefra (6 mdr. inden) bestilt og betalt gennem FDM's rejsebureau. Men da vi stod ved skranken kendte de ikke noget til os der. Chef portier fortalte at det bureau som FDM samarbejdede med derovre var kendt for at vente med at sende reservationerne og forudbetalingerne videre til sidste øjeblik - og han bad os selv ringe til bureauet.
Vi kom da også igennem, men da de hørte problemet, bad de os lige vente i røret imens de undersøgte sagen. Efter 20 minutters venten - tabte jeg tålmodigheden - og lagde røret på  og spurgte om jeg ikke kunne booke et værelse direkte der. Det kunne sagtens lade sig gøre - Iøvrigt til en noget billigere pris. Men imens vi stod der og klarede det kom der en fax ind med bookningen fra bureauet.
De var nu ret flinke på hotellet og opgraderede vores værelse.
Las Vegas er meget speciel. Vi havde to overnatninger der og brugte altså 1½ døgn på at opleve den.
Alt glitrer og blinker meget kunstigt. Men også sådan at man hele tiden taber underkæben af forbløffelse for hvor er det godt lavet.