Introduktion

Corsica - 23. juni - 2. juli 2012
Ideén til at besøge Corsika fik jeg for nogle år siden, hvor jeg læste en krimi, hvor størstedelen af handlingen foregik rundt omkring på øen.
Beskrivelsen af de mange småbyer rundt på øen var så god, at jeg fik lyst at besøge dem. Det blev dog ikke til noget, for jeg tænkte vel ikke lige på den ø, når ferien endelig skulle planlægges.
Men da Krydstogtskibet Concordia så sejlede på grund og lagde sig på siden i Januar 2012, og jeg var inde at kigge på Google maps hvor den lille ø Giglio egentlig ligger.  Jamen - den lå jo lige ved siden af Corsica.
På det tidspunkt var vi igang med at planlægge sommerferie 2012 og interessen for Corsica kom pludselig igen - og sådan skete det altså på grund af et skibsforlis at vi besøgte Corsica.
Fra Danmark er der ikke særligt gode forbindelser derned. I højsæsonen flyver der godt nok et par charterselskaber, men med rutefly viste et sig at være lidt vanskeligt. For at komme frem på en dag, uden overnatning i Paris, planlagde vi at flyve fra Hamborg til Amsterdam videre til Nice og endelige Ajaccio.

I stedet for at være bundet til en by, valgte vi at tage en rundtur på øen med et par hotel overnatninger hver sted.
Den første nat overnattede vi på Hotel Club Marina Viva i Porticcio lige syd for Ajaccio.
Dernæste 2 nætter på den sydlige del af øen uden for Porto Vecchio på Les Pavillions Du Golfe
Så en enkelt overnatning midt på øen i Corte i Vanina Park
Så op på den nordlige spids af øen med 2 nætter i på Marina D'oro i en lille by Maccinaggio
Videre ned på den vestlige del til Hotel La Pietra ved Ile Rousse med 2 nætter
Inden vi sluttede i Ajaccio på Hotel Spunta Di Mare med en enkelt overnatning.
Vi havde booket hoteller hjemmefra med en rimelig standard 3 stjerner - og udvalgt hoteller med gratis parkering - frit internet og morgenmad includeret.
Prisen på overnatningerne svingede mellem 65 og 115 Euro samlet for ni nætter 810 Euro eller 6043 DKr
Corsica 2012